امروز: پنجشنبه
20 July 2017

انجمن علمي دانشجويي كاتب انجمن علمی دانشجویی کاتب

انجمن علمی- دانشجویی کاتب

دانشگاه به عنوان یکی از عمده ترین مراکز تربیت نیروی انسانی، نقش به سزا و مهمی در روند توسعه و پیشرفت جامعه ایفاء می نمایند. در این کانونها، در واقع، شخصیتها و افرادی تربیت می شوند که در آینده ای نه چندان دور، مدیریت نهادهای مهم جامعه را به عهده خواهند گرفت. دانشجویان به عنوان کسانی که سرنوشت جامعه را رقم خواهند زد، در دانشگاه ها تمرین مدیریت و مسئولیت پذیری می نمایند تا بعدها، آن را به گونه حقیقی تجربه کنند.

در این میان، انجمن های دانشجویی، با فراهم آوردن زمینه برای فعالیتهای دانشجویی و علمی، می توانند بستر را برای دانشجویان فراهم آورند تا با انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی، پایه ها را برای فعالیتهای علمی آینده خود بنا کنند. با درک این امور و احساس نیاز به انجام فعالیت های علمی هرچه بیشتر، انجمن علمی-دانشجویی کاتب نیز همچون سایر تشکلهای مشابه علمی، در سطح موسسه تحصیلات عالی کاتب به میان آمده است. این انجمن با هدف افزایش سطح علمی دانشجویان و فراهم آوری زمینه بیشتر برای فعالیتهای دانشجویی شروع به فعالیت نمود. اهم فعالیت های انجمن را می توان به صورت ذیل بیان داشت:

الف) آموزشي: آموزش به عنوان مهمترين كاركرد دانشگاه نقش بسزايي در تربيت علمي دانشجويان دارد. دانشجويان با برگزاري كلاس‌ها و كارگاه‌هاي آموزشي مهارتی-كاربردي و تخصصي مي‌تواننددراين جهت حركت كرده و يا با برگزاري كلاس‌هاي تقويتي و كارگاه‌هاي آموزشي در بحث آموزش دخيل شده و در گروه‌هاي جمعي به فعاليت‌ آموزشي بپردازند که این نقش به وسیله انجمن بر آورده خواهد شد.

ب) پژوهشي: آموزش به خودي خود فرّار است، اما در كنار فعاليت‌هاي پژوهش به توليد علم مي‌انجامد. به همین دلیل، انجمن علمی دانشجویی در تلاش خواهد بود تا با راه اندازی پروژه های تحقیقاتی در این راستا نقش فعالی داشته باشد.

ج) فعاليت‌هاي ترويجي: فعاليت‌هاي ترويجي غالب فعاليت‌هاي انجمن علمی- دانشجویی کاتب را همانند انجمن‌هاي علمي دیگر شامل مي‌شود. همانند برگزاري همايش‌ها، سمينارها، جشنواره‌ها، كنفرانس‌ها و سخنراني‌هاي علمي. اين گونه فعاليت‌ها از اهميت بالايي در توسعه و ترويج يافته‌هاي علمي در ميان دانشجويان برخوردار است.

د) ارتباط با جامعه: فعاليت در انجمن هاي علمي محدود به فضاي انجمن‌ يا دانشكده و دانشگاه نيست، انجمن‌هاي علمي دانشجويي مي‌توانند ضمن ارتباط با مراكز مرتبط با رشته خودشان، پژوهشگاه‌ها، سازمان‌ها، نهادهاي درون و برون دانشگاهي و... با جامعه در ارتباط باشند و در طول دوران تحصيل با آينده شغلي خود آشنا شده و يافته‌هاي علمي رشته تخصصي خود را به صورت كاربردي در جامعه بيابند. به همين منظور انجمن‌ علمي-دانشجويي در تلاش فراهم آوری این فضا خواهد بود.

انجمن علمی-دانشجویی کاتب، بر مبنای اهداف علمی و با همکاری جمع انبوهی از دانشجویان علاقمند موسسه تحصیلات عالی کاتب که خلأ چنین مرکزی را احساس می کردند بنیان نهاده شده است. اساسنامه انجمن، در تاریخ 06/08/89 به تصویب مجمع عمومی انجمن رسید. همچنان انجمن، موفق شد در تاریخ 13/08/89 انتخابات اعضای هیأت مدیره و هیأت نظارت خود را با موفقیت انجام دهد. هم اکنون، با اینکه مدت بسیار کوتاهی از تشکیل انجمن علمی-دانشجویی کاتب می‌گذرد، موفق شده است 394 تن از دانشجویان موسسه کاتب را به عضویت خود درآورد که در حقیقت نشانگر نیاز دانشجویان به وجود یک انجمن دانشجویی است. حال زمان آن رسیده که شاهد فعالیتها و موفقیتهای انجمن علمی-دانشجویی خود باشیم. اما لازم به ذکر است که کامیابی تنها در صورت همکاری همه اعضاء قابل دسترسی است و اعضای انجمن باید همه در کنار هم و در راستای یک هدف والا حرکت کنند و در جهت رسیدن به آن تلاش نمایند.