امروز: شنبه
01 ميزان 1396
2 محرم 1439
23 September 2017

آرشيف سيمينارها و نشست‌ها بررسی ابعاد سیاسی، اقتصادی- تخنیکی و حقوقی انتقال لین برق 500 کیلو ولت

گزارش نشست علمی" بررسی ابعاد سیاسی، اقتصادی- تخنیکی و حقوقی انتقال لین برق 500 کیلو ولت"

این نشست علمی که توسط دانشکده علوم سیاسی کاتب با همکاری دانشکده های حقوق و اقتصاد در دانشگاه کاتب برگزارشد، ابتدا پس از پخش سرود ملی و قرائت قرآن توسط شکرالله سروری، خانم دکتر عادلی رئیس دانشکده علوم سیاسی کاتب ضمن خوش آمد گویی به حاضرین، هدف از برگزاری این نشست را بررسی موضوع از منظر علمی و به دور از گرایشها و تعصبات سیاسی عنوان کرد. در ادامه آقای خوشحال آصفی مجری برنامه از استاد غرجستانی به حیث اولین سخنران دعوت نمود تا موضوع را از دیدگاه اقتصادی به بررسی گیرند.آقای غرجستانی با برشمردن مزایا و معایب هر دو مسیر سالنگ و بامیان بیان داشتند در صورت انتقال برق از مسیر بامیان دو معدن موجود در این مسیر هم می توانند مورد استفاده قرارگیرند. اقای حبیب الله امیری ، اینجینربرق و استاد دانشگاه موضوع انتقال لین برق را از دیدگاه تخنیکی مورد تحلیل قرار دادند. ایشان با توضیح میزان حریم ایمنی برق در اطراف پایگاهها ی برق گفتند: هر چقدرقدرت برق بیشتر باشد، حریم ایمنی آن نیز به همان میزان افزایش می یابد به گونه ای که در اطراف پایگاههای برق نباید رفت و آمد صورت گیرد. با توجه به این که در مسیر سالنگ اکثرا" با زمین های زراعی مردم مواجه هستیم دولت مجبور است این زمین ها را برای ایجاد پایگاه با قیمت بالا استملاک کند. در حالی که در مسیر بامیان اکثر زمین های دولتی قرار دارد و نیازی به خریداری زمین برای ایجاد پایگاه نمی باشد. همچنان ایشان اشاره کردند هر چه ارتفاع از سطح دریا بلندتر باشد ضایعات برق و هزینه ها بیشتر خواهد بود. نظر به این که ارتفاع در مسیر سالنگ در حدود 4500 می باشد بنابراین ضایعات برق نیز بیشتر خواهد بود. آقای داکتر موسی جعغری سخنران بعدی برنامه ؛ موضوع را از بعد سیاسی مورد بررسی قرار دادند. ایشان با مطرح کردن مباحث هویتی و رابطه جامعه و دولت گفتند امروزه الگوی رهبری رعیتی چندان کارآمد نیست. باید مردم را اصل قرار داد. استاد علی احمدی نیزبا توجه به ابعاد حقوقی موضوع انتقال لین برق را از دو بعد حقوق اساسی و حقوق اقتصادی تحلیل نمودند. ایشان در ادامه گفتند مفهوم عدالت توزیعی در قالب اقتصاد هنجاری و کلان معنا می یابد. در ادامه جلسه به صورت پرسش و پاسخ خاتمه یافت.