امروز: چهارشنبه
28 ذي‌الحجه 1438
20 September 2017

1939ديروزmod_vvisit_counter

آرشيف سيمينارها و نشست‌ها برگزاری سمینار علمی تخصصی« بررسی اندیشه های فمینیستی »

گزارش برگزاری سمینار علمی تخصصی« بررسی اندیشه های فمینیستی »

روز پنجشنبه31 سرطان 1395،سیمینار علمی تحت عنوان"بررسی اندیشه های فمینیستی" توسط مرکز مطالعات زنان بنیاد اندیشه و دانشکده علوم سیاسی کاتب در شعبه ماستری دانشگاه کاتب برگزار شد. سخنرانان این برنامه، داکتر زکیه عادلی، داکتر موسی جعفری و استاد محمد محق بودند. سیمینار با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط قاری وحیدالله ابراهیمی آغاز گردید. سپس همه به احترام سرود ملی به پا خواستند. بعد از آن مجری برنامه، خانم مریم سما از داکتر زکیه عادلی رئیس دانشکده علوم سیاسی کاتب و رئیس مرکز مطالعات زنان بنیاد اندیشه به عنوان نخستین سخنران دعوت نمود تا به ایراد سخن بپردازد. ایشان ضمن بیان نکاتی پیرامون دانشکده علوم سیاسی به معرفی مختصر مرکز مطالعات زنان بنیاد اندیشه پرداخت. وی گفت: مرکز مذکور بخشی از مرکز تحقیقاتی بزرگتر به نام «بنیاد اندیشه »است و به منظور پر نمودن خلای پژوهشی در حوزه مطالعات زنان در افغانستان ایجاد شده  و هدف آن تولید دانش در حوزه زنان است. داکتر عادلی سپس راجع به مفاهیم و عناصر اصلی در اندیشه های فمینیستی و ضرورت درک این اندیشه صحبت کرد.ایشان همچنان به مشخصه ها و ویژگی های  فمینیسم رادیکال و فمینیسم پست مدرن پرداخت. داکتر محمد موسی جعفری،استاد دانشگاه و پژوهشگر، دومین سخنران برنامه در مورد"تاثیر اندیشه های فمینیستی در روابط بین الملل صحبت نمود. ایشان بیان داشت رویکرد فمینیسم لیبرال که بر حضور برابر زنان در جامعه تأکید دارد، در افغانستان بسیار تأثیر گذار بوده است. وی همچنان به تغییرات و تحولاتی که فمینیسم بر سایر حوزه ها نهاده است پرداخت. استاد محمد محق؛ نویسنده و پژوهشگر مطالعات دینی در ادامه برنامه راجع به اسلام و اندیشه های فمینیستی به ایراد سخن پرداخت. ایشان ارائه تفاسیر مختلف و گاه متضاداز آیات و روایت را یکی از دلایل اصلی نگاه متفاوت و گاه تبعیض آمیز به زن در جامعه دانستند. همچنان درباره دیدگاههای آمنه ودود یکی از فمینیستهای مسلمان صحبت کردند. در آخر نیز جلسه با پرسش و پاسخ خاتمه یافت.