امروز: شنبه
2 محرم 1439
23 September 2017

دانشكده‌ها دانشكده حقوق بیانیه ماموریت

ماموریتهای دانشکده حقوق به دو بخشِ «کسب بیشترین سهم در توسعه و ترویج علم حقوق و ارزشهای حقوقی در کشور» و «تربیت نخبه‌ترین محصلان حقوق در کشور» به شرح زیر تفکیک می شود.

الف) کسب بیشترین سهم در توسعه و ترویج علم حقوق و ارزشهای حقوقی در کشور

این بخش به زیر مجموعه های زیر تقسیم می شود:

1. تولید بیشترین مقدار متن حقوقی از نظر کمّی و تاثیرگذارترین متون از لحاظ کیفی. این متون ضمن پاسخگویی به نیازهای آموزشی کشور در زمینه علم حقوق، به درک صحیح قوانین و رویه های حقوقی در سطح ملی و بین المللی کمک کرده و با ایجاد دکترین حقوقی در کشور، مورد استفاده قضات، سارنوالان، وکلای مدافع و دیگر فعالان در عرصه حقوق قرار خواهند گرفت.

2. بررسی و تحقیقِ جنبه های حقوقی مسائل و مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تجاری و فرهنگی در سطح ملی و منطقه ای و ارائه راهکار برای حل مشکلات آنها.

3. تحقیق و پژوهش و برگزاری برنامه های فشرده و تخصصی در حوزه های مختلف علم حقوق.

4. جذب نیروهای کارآمد و متخصص، صاحب نظر و نخبه به عنوان کدر علمی و تحقیقاتی دانشکده.

5 . ترویج و توسعه ارزشهای عدالت محور و آزادی‌گستر با تمرکز بر محو تبعیض جنسیتی و نژادی، ترویج حاکمیت قانون، مبارزه با فساد و گسترش مدارای مذهبی و نژادی در کشور.

6 . ترویج و توسعه اخلاقیات و ارزشهای انسان محور و جهانشمول، حقوق بشر و آزادی های عمومی.

7. درآمد زایی در راستای کمک به ثبات مالی دانشگاه و دست یابی به استقلال مالی دانشکده.

ب) تربیت نخبه ترین محصلان حقوق در کشور

این بخش به زیر مجموعه های زیر تقسیم می شود:

1. تربیت دانشجویانی متعهد، قانون‌گرا، مبتکر، مسئولیت پذیر و با انگیزه.

2. تربیت محصلینِ عمل گرا و نخبه با توانایی عالی عملی که در حوزه های قضاوت، سارنوالی، وکالت مدافع و خدمات مشاوره ای حقوقی در سطح کشور بهترین باشند. این محصلین در تمام شاخه های علم حقوق که در کریکولم درسی دانشکده درج شده اند؛ توانایی‌های لازم عملی را به دست خواهند آورد.

3. تربیت محصلین متخصص و نخبه با توانایی نظریه پردازی در علم حقوق. این محصلین خواهند توانست در حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق خصوصی، حقوق اساسی، حقوق بشر و بین الملل، حقوق تجارت، حقوق اسلام و فقه و دیگر شاخه های علم حقوق، منطبق با معیارهای ملی و بین المللی، صاحب نظر شده و در سطح ملی شناخته شده باشند.

4. تربیت محصلین روشنفکر. این محصلین خواهند توانست، با تمسک به اصول کلی حقوق مانند عدالت و انصاف، رویکردی انتقادی به حقوق و قوانین در کشور داشته و با نگاهی متفاوت، باعث اصلاح و توسعه حقوق در کشور شوند.