امروز: جمعه

دانشكده‌ها دانشكده اقتصاد پروفايل دانشكده

دانشکده اقتصاد

مقدمه:

در دنیای معاصر پیشتازی موضوعی ‌است که در اطلاعات، ارتباطات و آموزش تعریف می شود و سرمایه گذاری بر منابع انسانی یک رسالت ملی تعریف می گردد. از طرفی تاکید بر توسعه دانش، شایستگی های فردی و آمادگی برای عصر تغییر و کارآفرینی برای مراکز علمی و تحقیقاتی به خصوص دانشگاه ها، از شاخص های جوامع پیشرفته به شمار می روند. اما عواملی چون رويارويي با اقتصاد جهاني در حال پیشرفت، ارتباطات جهاني از طريق فناوريهاي نوين، رشد هزينه هاي تحصیلات عالي، ظهور قابليت هاي جديد علمی و تحقیقی، افزايش آموزش و سواد آموزي جهاني و ظهور رقابت در عرصه تحصیلات عالي سبب شده اند تا دانشگاه ها نیز برای غلبه بر این محیط در حال تغییر نیاز به یک برنامه جامع و بلندمدت را احساس کنند.
مدیریت استراتژیک با تکیه بر ذهنیت پویا، آینده نگر، جامع نگر و اقتضایی، راه حل بسیاری از مسائل سازمان های امروزی است. در واقع مدیریت استراتژیک با استفاده از روش های خاص، بیم ها و تهدید های احتمالی را شناسایی کرده و با بکار بستن تمهیدات لازم، آنها را به فرصت تبدیل می کند. بر پایه این شیوه تفکر، مدیران در همه بخش ها باید به بررسی در افق کار خود پرداخته و از آنچه پیش بینی می شود برنامه ای شایسته و کارساز در جهت افزایش توان پایندگی سازمان ها فراهم آورند. به بیان دیگر، مدیریت استراتژیک به سازمان این امکان را می دهد که به شیوه ای خلاق و نوآور عمل کند. این شیوه مدیریت باعث می شود که سازمان دارای ابتکار عمل باشد و فعالیت هایش به گونه ای درآید که اعمال نفوذ کند و سرنوشت خود را در دنیای در حال تغییر، خود رقم بزند و آینده را تحت کنترول درآورد.
فرآیند برنامه‌ریزی استراتژیک و محصول آن، بعنوان یک برنامه مدوّن در هر حوز‌‌ه‌ای بسترساز رشد، تنظیم‌کننده فعالیت‌‌ها، روابط و ضوابط می‌باشد. هر نظامی که متغیر‌‌های درونی آن از پویایی بیشتر برخوردار بوده و از دایره کنترول قطعی خارج باشد، نیاز بیشتر به برنامه استراتژیک دارد. در این میان نظام آموزشی با سه عنصر استاد، محصل و محتوای آموزشی بیش از دیگر سازمان ها و نهادها نیازمند چنین برنامه ای است. زیرا متغیرهای تشکیل دهنده این نظام کمتر قالب پذیر بوده و مدیریت استراتژیک پاسخگوی چنین وضعیتی توصیف می شود.
دانشگاه کاتب به عنوان یک نهاد همانند هر سازمان پیشرو دیگر کوشیده است با هدف دستیابی به مطلوب ترین وضعیت ممکن در ارتقای سطح علمی جامعه، تولید علم، انجام تحقیقات کاربردی و تربیت نسل متخصص با بهره گیری از اساتید مجرب گام بردارد. در این راستا دانشگاه تلاش می کند از برنامه استراتژیک به عنوان یک بستر مناسب برای پیشبرد اهداف اش بهره ببرد. هم چنین، دانشکده اقتصاد برنامه استراتژیک مدون و جامع را در راستای چشم انداز دانشگاه تدوین نموده که در ادامه آورده شده است.

معرفی دانشکده اقتصاد:

دانشکده اقتصاد در سال 1388 به صورت یک دیپارتمنت با رشته «اقتصاد تجارتی» در دانشکده علوم اجتماعی آغاز به کار نمود و در سال 1390 با مجوز وزارت محترم تحصیلات عالی، به صورت دانشکده مستقل درآمد. هم اکنون این دانشکده حدود 800 دانشجو و 35 استاد بصورت تمام وقت و مدعو دارد که دارای مدرک دکتری و ماستری می باشند.
راه اندازی رشته اقتصاد تجارتی   واداره تجارت  در مقطع لیسانس در مرحله اول شکل گیری این فاکولته و سپس برگزاری رشته علوم اقتصادی و اقتصاد توسعه در مقطع ماستری در راستای پاسخگویی به نیاز شدید نهادها، موسسات، بانک ها و تصدی های سکتور خصوصی و دولتی به کارشناسان، اقتصاد دانان و مدیران ماهر و متخصص می باشد.

اهداف دوره ماستری:

فارغ التحصیلان این دوره با بهره گیری از دانش اقتصادی خود قادر خواهند بود:
  • به عنوان مدیر هدایت سیاست های اقتصادی لازم در زمینه تخصصی خویش را بر عهده گرفته و برای حل و فصل مسائل اقتصادی کشور در سطوح مختلف، تصمیم گیری و راه حل ارائه نمایند.
  • به عنوان مدرس برای تدریس این رشته در پوهنتون ها و موسسات تحصیلات عالی خدمت نمایند.
  • به عنوان محقق به تجزیه و تحلیل مسائل، نقش موثری در تصمیم گیری سیاست گذاران داشته باشند.
  • به عنوان متخصص در سازمانهای اقتصادی بین المللی، بانک ها، نهادهای دولتی و سازمان های خصوصی داخلی ایفای وظیفه نمایند.

اهداف دوره اقتصاد تجارتی:

• تربیت کارشناسان و نیروی متخصص برای پاسخگویی به نیازهای بازار کار، نهادها، موسسات، بانک ها و ...
  • افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت شرایط اقتصادی کشور
  • آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل و ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی (ماستری و دکتری) در رشته های علوم اقتصادی و مدیریتی
  • انتظار می رود فارغ التحصیلان این دوره بتوانند با بهره گیری از دانش اقتصاد، مسائل و مشکلات پیچیده اقتصادی را در سطوح کلان و بخشی و نیز سازمان های بزرگ اقتصادی تجزیه و تحلیل کرده و راه حل های مؤثر و متناسب را ارائه و در تنظیم سیاست های اقتصادی مشارکت نمایند.

اهداف دوره اداره تجارت:

• آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمان ها، ادارات و شرکت های دولتی و خصوصی
  • آشنایی دانشجویان با سازمان های تجاری و کارآفرینی
  • افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت مسائل مبتنی بر مدیریت، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها
  • ارزیابی راه حل های مختلف و تصمیم گیری در مورد مسائل تجاری و مدیریتی
  • ایجاد زمینه لازم و تشویق دانشجویان به خودآموزی و رشد فردی و حرفه ای

آمار دانشجویان و اساتید:

این دانشکده اکنون حدود 800 دانشجو و 35 نفر استاد به صورت تمام وقت و مدعو دارد.

کدر علمی:

• سید جعفر احمدی دارای درجه دکتری در رشته روانشناسی
  • دکتر حسن روحانی دانشجوی دکتری علوم اقتصادی

ریاست دانشکده:

نجیب الله ارشد از نیم سال دوم سال تحصیلی 1394 به عنوان رئیس دانشکده ایفای وظیفه می نماید.

رؤسا و معاونین پیشین:

در سال 1390 و نیم سال اول 1391، ریاست دانشکده به عهده دکتر علی رضا محسنی و معاونت دانشکده به عهده استاد علی نقی عرفانی بوده است. استاد علی نقی عرفانی از نیم سال دوم 1391 تا نیم سال اول 1394 به عنوان ریاست دانشکده ایفای وظیفه نموده است.