6 May 2018

حقوق بین‌الملل

اين رشته به مجموعه اصول ، موازين يا قواعد و مقررات حقوقی می پردازد كه بر روابط اختصاصی جامعه بين‌المللی و به ويژه تابعان فعال حقوق بين‌الملل يعنی دولت‌ها و سازمان‌های بين‌المللی در حوزه‌های مختلف صلح و امنيت ، حقوقی ، اقتصادی ، فرهنگی ،‌فنی… حاكم است.

پويايی اين رشته به دليل پيدايش روز افزون زمينه‌های جديد در جامعه بين‌المللی معاصر، بر جذابيت اين رشته می افزايد و علاقه‌مندان اين رشته هر روزه می توانند اطلاعات وسيع درباره موضوعات اين رشته، از طريق رسانه‌های جمعی نظير مطبوعات، راديو، تلويزيون و همچنين از طريق اينترنت كسب نمايند. (از جمله اطلاعاتی درباره سازمان ملل متحد و كارگزاريی های تخصصی آن نظير يونسكو و يونيسف ، انعقاد معاهدات، موافقت‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های بين المللي بين كشورها در حوزه های مختلف، تشكيل سازمان های بين المللی جديد ، بحث های مربوط به صلح و امنيت، انرژی هسته ای و سازمان بين المللی انرژی اتمی ،‌جنگ های داخلی و بين المللی از جمله بحث عراق، افغانستان و مسئله فلسطين و غیره

علاقه مندان به اين رشته جالب و متنوع علاوه بر اين كه بايد قدرت حفظ،‌ درك و تحليل خوبی داشته باشند، باید به يكی از زبان های بين المللی (انگليسی يا فرانسوی) تسلط داشته باشند يا حداقل به يادگيری آن علاقمند باشند، ‌بدان جهت كه بسياری از منابع اين رشته بروز  به اين دو زبان بوده و استفاده‌ی به موقع ، ‌مؤثر و مفيد آن‌ها مستلزم آشنايی و تسلط به يكی از اين زبانها است.

فارغ‌التحصيلان اين رشته می توانند به طور خاص در وزارت امور خارجه و كلاً دفاتر امور بين‌الملل تمامی وزارتخانه‌ها و ادارات مشغول به كار شوند و علاوه بر آن زمينه انجام فعاليت‌های تحقيقاتی و پژوهشی در اين رشته به مراكز مختلف و تدريس آن در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی موجود است.


اهداف رشته حقوق بین الملل

دوره ماستری حقوق بین الملل یکی از برنامه های علمی و تخصصی است که در بر گیرنده آموزش اهم موضوعاتی است که در این رشته از حقوق عموماً تدریس می شود . برنامه این دوره با توجه به اهداف مشروح زیر تهیه و تدوین شده است:

  1. تربیت کارشناسی ارشد حقوق بین الملل برای مؤسساتی نظیر وزارت امور خارجه و یا نمایندگی ها ی جمهوری اسلامی افغانستان در خارج از کشور ونهادها و سازمان های بین المللی .
  2. آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل در این رشته و کسب معلومات برای ورود به دوره مقطع تحصیلی بالاتر.
  3. تربیت کادر مشورتی حقوق بین الملل به منظور ارشاد و راهنمایی و حل و فصل دعاوی بین نهاد های داخلی کشور وسازمان های کشور های بیگانه.

دوره تحصیلی

دوره ماستری (کارشناسی ارشد) حقوق بین الملل حد اقل دو سال و حد اکثر سه سال تحصیلی (با پایان نامه) است و هر محصل باید 32 واحد درسی طبق برنامه تنظیمی بگذراند.


 

شرایط ورود به دوره ماستری(کارشناسی ارشد)حقوق بین الملل

داوطلبان ورود به دوره ماستری (کارشناسی ارشد) حقوق بین الملل باید از شرایط زیر برخوردار باشند:

  1. دارا بودن دانشنامه حقوق از مراکز آموزش عالی افغانستان یا معادل آن از کشور های دیگر به تأیید مراحع صلاحیت دار.
  2. دارا بودن شرایط پذیرش طبق ضوابط وزارت تحصبلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان
  3. پذیرفته شدن در امتحان ورودی و گزینش دانشجو

واحد ها درسی

تعداد کل واحد های درسی رشته حقوق بین الملل 32 واحد به شرح زیر میباشد.

  1. دروس اختصاصی (اعم از الزامی و اختیاری)32 واحد طبق فهرست دروس.
  2. پایان نامه 6 واحد

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

اشتراک گذاری :

چاپ
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments