امروز: پنجشنبه
03 جوزا 1397
9 رمضان 1439
24 May 2018

آرشيف اطلاعيه‌ها دانشگاه كاتب در جديدترين رده بندي (2018)

افتخاري ديگر از پوهنتون كاتب
دانشگاه كاتب در جديدترين رده بندي (2018) وبومتريكس رتبه سوم را در بين تمام دانشگاه هاي دولتي و خصوصي افغانستان به خود اختصاص داد. همچنين در اين رتبه بندي دانشگاه كاتب در رتبه اول دانشگاه هاي خصوصي داخلي افغانستان قرار دارد.

منبع:

سیستم‌های رتبه‌بندی دانشگاهی از سال 1865میلادی در دنیا ظهور یافتند. در این میان نظام‌های مختلفی به موضوع رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان پرداخته‌اند و از روش‌ها و شیوه‌های مختلف و متفاوتی برای ارزیابی و رتبه‌بندی دانشگاهی استفاده نموده‌اند.در حال حاضر بیش از ٢٥ سيستم بین‌المللی رتبه‌بندی دانشگاهی در جهان وجوددارد که در میان آن‌ها چند روش بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و از اهمیت نسبي بيشتري در عرصه بین‌المللی برخوردار است. در میان این نظام‌ها، چهار شیوه رتبه‌بندی تایمز در انگلستان به عنوان قدیمی‌ترین نظام رتبه‌بندی، نظام رتبه‌بندی دانشگاه شانگهای چین، رتبه‌بندی وبومتریک آزمایشگاه تحقیقاتی Cybermetric اسپانیا و درنهایت رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان اسلام (OIC) طراحی شده توسط سازمان کنفرانس اسلامی وجود دارند.

رتبه وبومتریکس یا رتبه بندی وبومتریکس که بر اساس پارامترهایی، وب سایت­ های دانشگاه ­ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا را رده بندی می کند در سال 2004 توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (Cybermetrics Lab) واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا تهیه شده است.

در حال حاضر بیش از 48000 وب سایت دانشگاهی و علمی آموزشی توسط این مرکز بر اساس لینک های موجود و ارزش وب سایت ها رتبه بندی شده اند و هر وب سایت دانشگاهی می تواند رتبه خود را در جهان، قاره یا در کشور خود مشاهده کند.

از اهداف این وب سایت می توان به ایجاد انگیزه در نشر اینترنتی علم و دانش، قرارگیری تجربه ی افراد در اختیار عموم به منظور افزایش انتقال علم و دانش، و حضور دانشگاه ها در فضای مجازی اشاره کرد.

با توجه به اینکه فرضیه اصلی این رویکرد این است که حضور وب سایت و اعتبار آن یک شاخص قابل اعتماد از عملکرد جهانی و اعتبار دانشگاه هاست و به عنوان یک روش غیرمستقیم برای اندازه گیری تمام مأموریت های دانشگاه (تدریس، تحقیق، انتقال) است لذا افزایش رتبه وبومتریکس از اهمیت بالایی برای دانشگاه ها برخوردار است.

منبع: