6 May 2018

طب معالجوی

رشته طب در دانشگاه کاتب

پوهنتون فیض محمد کاتب به منظور توسعه، بهبود و ارتقای وضعیت صحی جامعه و افزایش کیفیت خدمات معالجوی که از نیازهای اساسی کشور به حساب می آید، دانشکده طب را در سال 1390 با اخذ مجوز رسمی و تأیید کریکولم از وزارت محترم تحصیلات عالی افغانستان تأسیس نموده است.

در دانشکده طب دانشگاه کاتب تمام تلاش‌ها صورت گرفته است تا آموزش محصلین در بالاترین سطح و براساس استندردهای بین المللی صورت گیرد. بدین منظور از بهترین و مجرب‌ترین استادان داخل و خارج کشور با سویه‌های علمی ماستر و دکترا استفاده شده است. اعضای بورد علمی-مشورتی دانشکده طب شخصیت‌های برجسته علمی از داخل و خارج کشور می باشند.

استفاده از مدرن‌ترین متدهای تدریس و رفرانس‌های معتبر بین‌المللی در بهترین دانشگاه‌های دنیا و همچنان به کارگیری از جدیدترین و مجهزترین وسایل و امکانات آموزشی در بخش‌های تئوری و لابراتواری، کتابخانه، فضای مناسب و امکانات رفاهی عالی تنها بخشی از داشته‌های دانشکده طب می باشند. دانشکده‌ی طب دانشگاه کاتب علاوه‌ بر فراهم نمودن امکانات لازم برای تدریس و آموزش، در عرصه‌ی ارتقای ظرفیت علمی اعضای کدر خویش سهولت‌های لازم را در‌نظر گرفته است. دانشگاه کاتب با ایجاد مرکز تحقیقات، زمینه تحقیقات علمی را در دانشکده‌ی طب فراهم نموده است.

دانشگاه کاتب با ایجاد ارتباطات با مراکز علمی و درمانی داخل و خارج کشور، زمینه‌ی دوره‌های آموزش (ستاژ) را برای محصلین خود فراهم نموده است تا دانشجویان ما با کسب مهارت‌های لازم از داخل و خارج  کشور، توانمندی ارتقای دوره‌های بالاتر علمی و عرضه خدمات صحی را در جامعه داشته باشند و در توسعه و بهبود سلامت جامعه نقش مهمی را ایفا نمایند.


دوره تحصیل

تحصیل در دانشکده طب به سیستم کریدت است و مدت تحصیل 6 سال می باشد.

دوره‌ی تحصیل شامل 3 بخش می باشد:

  1. دوره پاراکلینیک (چهار سمستر و یا دو سال می باشد): در این دوره مضامین اساسی و پیش نیاز برای دوره کلینیک، خوانده می شوند. محصلین مؤظف اند که ابتدا این دوره را سپری نموده و بعداً وارد دوره کلینیک شوند،دراین دوره دروس‌ تئوری و عملی در داخل دانشکده خوانده می شوند.
  2. دوره کلینیک (شش سمستر و یا 3 سال می باشد): محصلان بعد از سپری نمودن دوره پاراکلینیک وارد این دوره می شوند. در این دوره، اکثر مضامین اختصاصی می باشند. درس‌های تئوری در داخل دانشکده و درس‌های عملی در شفاخانه خوانده می شوند.
  3. دوره ستاژ (یک سال و یا دو سمستر می باشد): محصلان بعد از سپری نمودن دوره کلینیک وارد مرحله ستاژ می شوند. این مرحله را محصل نظر به تعداد کریدت‌های مضامین کلینیکی، عملاً در شفاخانه‌ها تحت نظر استادان کادر و متخصص سپری می نمایند.

هدف طب معالجوی

هدف طب معالجوی تربیه داکتران معالج می­باشد که بتوانند در شفاخانه ­های خصوصی و دولتی منحیث داکتر وظیفه انجام بدهند.


امتیازات تحصیلی

نفر برتر کانکور و اول نمره هر سال تحصیلی 80 فیصد تخفیف
نفر دوم کانکور و دوم نمره هر سال تحصیلی 60 فیصد تخفیف
نفر سوم کانکور و سوم نمره هر سال تحصیلی 40 فیصد تخفیف
محصلانی که بیش از یک نفر از اعضای خانواده شان درحال تحصیل باشند 10 فیصد تخفیف

 

0 0 votes
Article Rating

اشتراک گذاری :

چاپ
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments