30 May 2018

معرفی مرکز امتحانات بین المللی

با فعال سازی و دریافت جواز برگزاری امتحانات پیرسون (Pearson) بر علاوه برگزاری امتحانات بین المللی مرکز ETS (تافل و جی آر ای) به تاریخ Jan 5, 2017 در تاریخ 25/04/1396 این مدیریت به صورت رسمی شروع به کار نموده و آقای محمد باقر پناهی به عنوان مدیر این مرکز منصوب گردید.

اهم مسئولیت های این مرکز، تهیه گزارشات از برگزاری امتحانات بین المللی تافل و جی آر ای و پیرسون، هماهنگی جهت برگزاری این امتحانات با معاونت محترم امور محصلان، آماده سازی مرکز برگزاری امتحان، بررسی سیستم ها و شبکه بندی مرکز امتحان قبل از شروع تست، برگزاری امتحانات بین المللی در تواریخ مشخصه از سوی مراکز امتحانات، جستجو و مطالعه برای فراهم آوری مراکز امتحانی حایز اهمیت و موارد دیگری را شامل می گردد که با شروع این مدیریت، فعالیت های فوق الذکر و مواردی دیگر متمرکز گردید و طبق لایحه وظایف مشخص و پرسونل مشخص شده از جانب معاونت محترم امور محصلان از تاریخ 01/05/1396 رسما به فعالیت شروع نمود.

گزارش فعالیت‌های مرکز امتحانات بین‌المللی سال 1398

معرفی امتحان تافل (TOEFL)

تافل (به انگلیسی: TOEFL) که برگرفته از سرواژگان Test of English as a Foreign Language به معنای آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی است، آزمونی است که میزان توانایی افراد را در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی می‌سنجد. این آزمون توسط مؤسسه ای‌تی‌اس (ETS) در دو نوع کاغذی و اینترنتی برگزار می‌شود و در بیش از نه هزار دانشگاه و مؤسسه از بیش از صد و سی کشور جهان مورد پذیرش قرار می‌گیرد. تافل اولین بار در سال ۱۹۶۴ برگزار شد و پس از آن تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در این آزمون شرکت کرده‌ و این آمار روزانه رو به رشد می باشد.

آزمون TOEFL IBT در مقیاس ۰ تا ۱۲۰ نمره دهی می‌شود. هر یک از چهار بخش (خواندن، گوش دادن، صحبت کردن و نوشتن) نمره ای از ۰ تا ۳۰ کسب می‌کند. بخش‌های خواندن و گوش دادن ابتدا تست می‌شوند و پس از آن ده دقیقه استراحت انجام می‌شود. سپس بخش‌های صحبت کردن و نوشتن پس از استراحت تکمیل می‌شوند. حداکثر ۲۰۳ دقیقه برای تکمیل مراحل آزمون مجاز است. در ابتدا به هر سؤال گفتاری نمره ۰ تا ۴ داده می‌شود، و در ابتدا به هر سؤال نوشتن نمره خام ۰ تا ۵ داده می‌شود. این نمرات به نمرات مقیاس ۰ تا ۳۰ تبدیل می‌شوند.

آزمون اینترنتی  IBTدر اواخر ۲۰۰۵ معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. آزمون «مبتنی بر کامپیوتر» یا CBT در سپتامبر ۲۰۰۶ متوقف شد.

در این نوع آزمون شرکت کنندگان بایستی در تاریخهای مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوت‌هایی می‌باشد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تأکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارت‌های زبانی را پوشش می‌دهد.

فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود 6 الی 10 روز می‌باشد.

این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.

این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر دفترچه مجاز است. این آزمون نمی‌تواند بیشتر از یک بار در هفته برگزار شود. البته باید دقت کرد که ممکن است یک یا چند بخش به صورت طولانی (طولانی‌تر از حد معمول) ارائه شوند. در این صورت مشخص نیست کدام بخش از سؤالها واقعاً تصحیح شده و جزو نمره در نظر گرفته می‌شوند. انتخاب سوالات تقریباً به صورت تصادفی است.

مهارت خواندن (Reading Comprehension)

این قسمت دارای ۳ الی ۵ متن بلند و سوالاتی در مورد این متنها است. موضوع متن‌ها آکادمیک بوده و معمولاً در کتابهای دانشگاهی یافت می‌شوند. سوالات عمدتاً در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوه دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات، واژه‌های مترادف می‌باشد. در آزمون IBT دانشجو باید مهارت‌هایی نظیر خلاصه برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدولبندی را دارا باشد. به‌طور کلی نیازی به اطلاعات قبلی در مورد متن نیست اما اطلاعات قبلی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

مهارت شنیداری (Listening Comprehension)

این بخش شامل چهار الی شش متن می‌باشد؛ دو مکالمه دانشجویی و چهار متن نیز شبیه‌سازی کلاس درس دانشگاهی و مباحثات است.

مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)

این بخش مجموعاً شامل چهار الی شش قسمت است؛ دو قسمت مستقل که در هرکدام از آن‌ها یک سؤال درباره زندگی آکادمیک مطرح می‌شود و دانشجو باید در مورد آن صحبت کند. چهار قسمت هم به صورت مجتمع است که بخش‌های reading, listening  همراه با بخش speaking وجود دارد. در این بخش‌ها دانشجو باید در مورد خلاصه متنی که می‌خواند یا می‌شنود یا ایده‌های جدید خود در مورد این متون صحبت کند. این صحبت‌ها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه و تحلیل دقیق از اطلاعات ارائه شده باشد.

مهارت نوشتاری (Writing Comprehension)

این بخش شامل دو قسمت است. یک قسمت مجتمع و یک قسمت مستقل. در بخش مجتمع دانشجو باید متن آکادمیکی را بخواند، سپس به ادامه آن گوش دهد و بعد از آن نظرات خود را در مورد متن بنویسد. در بخش مستقل نیز دانشجو یک مقاله شخصی در مورد سؤال ارائه شده می‌نویسد.

نمره هر یک از مهارت‌ها بین ۰ تا ۳۰ بوده و در مجموع نمره بین ۰ تا ۱۲۰ است. نمره ۷۹ یا ۸۰ این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی شناخته می‌شود که برای ورود به اکثر دانشگاه‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است.

 


معرفی امتحان جی آر ای (GRE)

آزمون جی آر ائی یا همان GRE مخفف عبارت Graduate Records Examination می‌باشد. هدف آن سنجش توانایی‌ها و معلومات فارغ التحصیلان می‌باشد. این آزمون معمولاً برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز است. دانشگاه‌های آمریکایی و کانادایی معمولاً داشتن نمره بالا در این آزمون را یکی از شرایط پذیرش به مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا قرار می‌دهند. این آزمون به صورت هر هفته در تمامی مراکز GRE برگزار می شود. نتایج آزمون GRE پس از 10 الی 15 روز کاری به صورت آنلاین در وب سایت این مرکز و ذریعه ایمیل به کاندید امتحان اعلام می شود.

این آزمون دارای ۳ قسمت درک واژگان (verbal section)، ریاضیات (quantitative section) و قسمت نوشتاری تحلیلی (analytical writing section) می‌باشد.

سؤالات مربوط به آزمون ریاضی شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که در ۳۵ دقیقه باید پاسخ داده شود، نمره این بخش بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می‌شود.

سوالات بخش درک واژگان شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که باید در ۳۰ دقیقه پاسخ داده شود. نمره این بخش نیز بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می‌شود.

قسمت نوشتاری تحلیلی شامل نوشتن ۲ انشا می‌باشد که هرکدام دارای ۳۰ دقیقه زمان است. نمره این بخش از ۶ محاسبه می‌شود.

 


معرفی امتحانات بین المللی پیرسون

رهبر جهانی، در امتحانات کامپیوتری
هر ساله میلیون ها نفر در سراسر جهان با پیرسون VUE امتحان می دهند. احتمالاً شما یا شخصی را که می شناسید اخیراً یکی از امتحانات مرکز پیرسون را سپری کرده است. برنامه نویسان کامپیوتری، پرستارها ، معلم کودکان ، معاملات املاک و مستغلات یا فارغان دانشگاهی که می خواهد به مدارس بازرگانی بروند… همه و همه دانش، مهارت و تعهد خود را توسط امتحان با شرکت پیرسون نشان می دهند.
بیش از 450 شرکت معتبر در سراسر جهان شرکت پیرسون را برای کمک به توسعه ، مدیریت ، ارائه و رشد برنامه های امتحانی خود انتخاب می کنند. شرکت پیرسون از تست های آنلاین آزمایشی گرفته تا آزمون های پرمخاطب، که به ایمن ترین محیط های امتحانی نیاز دارند، را برگزار می کند و همواره پیشتاز در تست های رایانه ای بوده است.
شرکت پیرسون تقریباً در هر عرصه به صاحبان آزمون و آزمون دهندگان خدمات ارائه می دهند این عرصه ها شامل دانشگاه و پذیرش، خدمات مالی و خدمات مرتبط، دولت، مراقبت های بهداشتی، فناوری اطلاعات (IT)، نظامی و مجوز ایالات متحده و مقررات جهانی گردیده که اهم آن در کشورمان را میتوان امتحانات سیسکو، مایکروسافت، ادوب، امتحانات بخش منابع بشری، امتحانات مرتبط با شبکه های کامپیوتری و … را نام برد.

0 0 votes
Article Rating

اشتراک گذاری :

چاپ
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments