سمینار علم سنجی “معرفی شاخص های موثریت علمی افراد، ژورنال ها، دانشگاه ها و کشورها” ساعت 13:30 روز چهارشنبه مورخ 21 حمل 1398 در سالن اجتماعات شعبه ماستری آغاز شد که با استقبال خوب محصلان دانشگاه کاتب و سایر دانشگاه ها مواجه شد.
این مراسم با تلاوتی چند از کلام الله مجید توسط قاری محترم آقای سردار اوریا آغاز شد، پس از پخش سرود ملی کشور، دکتر مهدی محقق رئیس تحقیقات دانشگاه کاتب صحبت های شان را پیرامون اهمیت موضوع علم سنجی و وزن علمی افراد ایراد کردند.
سپس آقای شاه جهان شایان سخنرانی خویش را در مورد علم سنجی شروع کردند. ایشان تصریح کردند که در مورد ارتقا یا افزایش امتیازات محققان باید معیار های علمی بین المللی در نظر گرفته شود. در ادامه ایشان در مورد مقالات ISI چاپ شده در افغانستان نیز صحبت کردند که از سال 2019-1880 حدود 140 مقاله با موضوعات طبی از افغانستان به نشر رسیده است. لازم به ذکر است این تعداد فقط شامل مقالاتی است که نویسنده اول آنها از افغانستان و ساکن افغانستان می باشد. در این میان 52 مقاله توسط وزارت صحت عامه، 16 مقاله توسط شفاخانه فرانسوی ها، 11 مقاله توسط دانشگاه طبی کابل، 7 مقاله توسط فاکولته فارمسی دانشگاه کابل، 3 مقاله توسط شفاخانه ایندرا گاندی و 3 مقاله توسط دانشگاه کاتب به نشر رسیده است. اهمیت شناسایی و ایجاد شرایط مناسب جهت استفاده از این محققین که نفر اول مقالات ISI با آدرس افغانستان هستند، موضوع بعدی صحبت های آقای شایان بود. در ادامه آقای شایان در مورد معیارات نشر مقالات، Impact Factor و H-Index نیز صحبت کردند.
در پایان مراسم، لوح تقدیر از طرف ریاست تحقیقات دانشگاه کتب به سخنران مراسم اهدا شد.
اشتراک گذاری :
Comment is not allowed