این سیمینار در روز دو شنبه مورخ 20 عقرب 1398 در شعبه برچی دانشگاه کاتب توسط کمیته آگاهی دهی حقوقی دیپارتمنت حقوق برگزار شده بود، مورد استقبال زیادی محصلین دانشگاه های مختلف قرارگرفت. در این جلسه که با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد، ابتدا دکتر رضایی ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان، در خصوص سیمینار اطلاعاتی ارائه نمود. وی یاد آور شد که امروزه به دلایل زیادی بسیاری از نامزدیهای منجر به فسخ می گردد. از جمله عوامل فسخ می توان به در حال گذار بودن جامعه از سنت به مدنیته اشاره نمود. خانواده ها هم چنان سنتی و وابسته به سنت و عنعنات است و قشر جوان به دنبال پیروی از الگوی جوامع مدرن و این تعارضات اولین پیامدش تزلزل در خانواده و نامزدیها است. امروزه آشنایی های بیشتر در محیط بیرون از خانواده از قبیل دانشگاه، آموزشگاهها و محل کار صورت می گیرد و ممکن است به اصرار دختر و پسر نامزدی هم صورت بگیرد و لی با اولین مشکل بین دو خانواده یا نامزدان، زمینه فسخ از سوی خانواده ها فراهم می شود. دکتر رضایی در بخشی دیگر از سخنانش یاد آور شد که علت دیگری فسخ نامزدیهای نامزدیهای اجباری است. در افغانستان متأسفانه نامزدیهای که به اجبار خانواده ها صورت می گیرد رقم قابل توجه را تشکیل می دهد و نامزدیهای اجباری در بسیار از موارد منجر به فسخ از سوی نامزدها می گردد و در صورت تداوم نیز آثار و پیامدهای ناگواری در پی دارد از قبیل خودسوزی زنان، روابط ما مشروع و امثال اینها. وی یاد آور شد در صورت فسخ نامزدیها هدایایی که طرفین در دوران نامزدی به یکدیگر تقدیم کرده است، آیا قابل مطالبه هست یا خیر؟ هزینه های که بخاطر نامزدی صورت گرفته آیا می توان مطالبه کرد؟ در صورت فسخ اگر عکس، نامه یا مکالمات دوران نامزدی در فضایی مجازی نشر شود یا در اختیار نامزدی بعدی طرف مقابل قرار گیرد، آیا ضررهای مادی و معنوی این اقدامات قابل جبران هست یا خیر؟ وی یاد آور شد این سیمینار به منظور پاسخ گویی به این قبیل سوالها برگزار شده است که سخنرانان سیمینار به اینها پاسخ خواهند داد.
سپس محمد رضا کارگر محصل سمستر پنجم روزانه حقوق از شعبه برچی به هدایایی دوران نامزدی و هزینه های انجام شده پرداخت. وی ضمن بررسی قانون مدنی افغانستان و قانون احوال شخصیه اهل تشیع به صورت مفصل در قالب چند قضیه موضوع را بررسی نمودند. وی در سه قسمت موضوع بررسی نمود، ابتدا هدایایی دوران نامزدی، سپس هزینه های انجام گرفته و در بخش سوم مسئولیت مدنی و ضررهای که از فسخ نامزدی ایجاد شده است را بررسی نمود.
در قسمت بعدی برنامه استاد محمد رضا رضایی از اساتید همکار دانشکده، به جبران ضررهای معنوی پرداخت. وی ضمن تعریف ضرر معنوی، یاد آور شد که در صورت فسخ نامزدی بیشترین ضرری که به طرفین وارد می گردد، ضرر معنوی است و عدالت اقتضا می نماید که ضرر معنوی مورد توجه قرار گیرد. وی سپس به قانون مدنی اشاره نمود جبران ضرر معنوی را به صورت کلی مورد پذیرش قرارداده است. وی در ادامه متذکر شد که در شریعت نیز ضرر معنوی از قواعد از قبیل قاعده لاضرر و فقه المقاصد قابل اثبات است. در خصوص شیوه های جبران ضرر معنوی وی یاد آور شد که جبران ضرر معنوی به صورت مالی در اختیار قاضی است که می توان از طرق مختلف سنجش نموده و محاسبه کند.
در قسمت بعدی برنامه دکلمه شعری از سوی یکی محصلین انجام شد که بسیار مورد استقابل شرکت کنندگان قرار گرفت. سپس خانم پری علیزاده یکی دیگر از محصلین شعبه برچی دانشگاه کاتب به مسائل جزایی نشر عکس، مکالمات و مکاتبات پرداخت. وی با استناد به کد جزا یاد آور شد که در صورت فسخ نامزدی اگر عکس یا نامه یا مکالمت ضبط شده نشر یا در اختیار دیگران قرارگیرد قابل پی گیری و در صورت اثبات قابل مجازات می باشد.