4 May 2025

مناظره علمی با عنوان “کارآفرینی و بازار کار در عصر هوش مصنوعی” برگزار گردید.

دانشکده‌های اقتصاد و کامپیوتر ساینس دانشگاه کاتب با همکاری موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) مناظره علمی را با عنوان «کارآفرینی و بازار کار در عصر هوش مصنوعی» روز سه شنبه 9/2/1404برگزار نمودند. این مناظره با حضور معاون علمی و تدریسی، رؤسای دانشکده‌ها، آمرین دیپارتمنت‌ها، اساتید، محصلان و مسئولین موسسه AELSO برگزار شد.
برنامه با مدیریت آقای عبدالقاهر بهشتی و قرائت قرآن توسط قاری عبدالقیوم حنفی آغاز شد، دکتور محمد یحیی بلاغت معاون علمی و تدریسی دانشگاه کاتب با اشاره به نقش تحول‌آفرین هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی و بازارهای مالی پرداخت و اظهار داشت؛ دانشگاه کاتب در راستای تحقق چشم انداز خود که «تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین در سطح کشور» است، تلاش می ورزد با تربیت نیروی انسانی خلاق و کارآفرین با تکیه بر تکنالوژی های جدید و بهره گیری از نوآوری های علمی، نقش مؤثری در توسعه پایدار افغانستان ایفا کند.
در ادامه دکتور علی نقی عرفانی استاد دانشکده اقتصاد و دکتور محمد وارث محمدی استاد دانشکده کامپیوتر ساینس دیدگاه های خویش را در مورد تاثیرات هوش مصنوعی بر کارآفرینی و بازار کار مطرح نمودند. دکتور عرفانی به پرسش‌هایی پیرامون تأثیر هوش مصنوعی بر شاخص‌های کلان اقتصادی مانند نرخ بیکاری، بهره‌وری، و رشد اقتصادی بلندمدت پاسخ داد و نقش سیاست‌گذاری‌های حمایتی و مالیاتی را در تقویت اکوسیستم استارتاپ ها تبیین نمود. دکتور محمدی نیز با تمرکز بر ابعاد تخنیکی به الزامات زیرساختی راه‌اندازی استارتاپ‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، الگوریتم‌های مناسب برای داده‌های محدود و روش‌هایی برای کاهش خطرات الگوریتمی پرداخت.
در پایان رئیس دانشکده اقتصاد، استاد نجیب الله ارشد، ضمن جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده بر ضرورت شکل‌گیری محیط مناسب برای نوآوری و کارآفرینی مبتنی بر هوش مصنوعی در افغانستان تأکید کرد. ایشان افزود که هوش مصنوعی در خلق ایده ها و شناسایی فرصت های کارآفرینانه، مدل کردن پروسه تبدیل ایده به محصول و ارتقای کارایی فرایندهای تولید کمک کننده خواهد بود. همچنان هوش مصنوعی می‌تواند بر ساختار بازار کار و نیز نرخ اشتغال بسته به میزان توسعه یافتگی کشورها اثر گذار باشد.

اشتراک گذاری :

چاپ

Comment is not allowed