19 Nov 2024

مناظره دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه کاتب برگزار شد.

دانشکده اقتصاد دانشگاه کاتب جهت تحقق پلان عملیاتی سال 1403 خویش مناظره دانشجویی را با موضوع «تاثیر کاهش نرخ ارز بر اقتصاد کشور» روز سه شنبه 15/8/1403 برگزار نمود. این مناظره در راستای ترویج فرهنگ گفتگو، تحمل عقیده مخالف، تمرین استدلال، تقویت فن بیان، ارتقای سطح اعتماد به نفس دانشجویان و آماده کردن آنها برای قبول مسئولیت، میان دو تیم «نخبگان کاتب» و «روشنفکران کاتب» برگزار گردید. در آغاز برنامه استاد مصطفی ابراهیمی آمر دیپارتمنت اقتصاد تجارتی طرح بحث نمود و بیان کرد که نرخ ارز در افغانستان طی چند سال اخیر نوسانات زیادی داشته است اما روند آن در سه سال گذشته نزولی بوده است. اینکه کاهش نرخ ارز چه پیامدهایی برای اقتصاد افغانستان دارد اختلاف نظر وجود دارد. بنابر این تیم‌های فوق در مورد پیامدهای کاهش نرخ ارز بر اقتصاد کشور با هم مناظره خواهند کرد.

در ابتدا تیم «نخبگان کاتب» پیامدهای منفی کاهش نرخ ارز بر اقتصاد افغانستان را بیان نمود و استدلال کرد که کاهش نرخ ارز به معنای افزایش ارزش پول ملی می‌باشد و نتیجه آن گران تر شدن تولید داخلی در مقایسه با محصولات خارجی و کاهش صادرات خواهد بود. سپس تیم «روشنفکران کاتب»  بیان نمود که افغانستان یک کشور وارداتی است و کاهش نرخ ارز به معنای کاهش قیمت کالاهای وارداتی می‌باشد. از سوی دیگر بخش تولیدی افغانستان نیز وابسته به مواد اولیه و ماشین آلات وارداتی می‌باشد که با کاهش نرخ ارز هزینه‌های تولید کالاهای داخلی نیز کاهش خواهد یافت. در ادامه هر کدام از تیم های شرکت کننده به سوالات تیم مقابل و داوران پاسخ دادند.

در ادامه برنامه استاد نجیب الله ارشد رئیس دانشکده اقتصاد سخنرانی نمود و بیان نمود که مناظره فرصتی را فراهم کرد تا محصلان عزیزمان هنر گفتگو(Dialogue) را فراگیرند. احتمالا یکی از مشکلات مردم افغانستان این است که یاد نگرفته اند در مورد موضوعات و مسائل گفتگو و مذاکره موثر داشته باشند. موفقیت افراد و ملت ها تا حدود زیادی به قابلیت آنها به حل مسائل از طریق مذاکره بستگی دارد. لذا، محصلان باید هنر مذاکره و ارتباطات را بدرستی فراگیرند تا در حوزه های مختلف زندگی به ویژه تجارت و کسب و کار به موفقیت برسند.

در پایان تیم «روشنفکران کاتب» از سوی هیئت داوران برنده مناظره اعلام شد و برنامه با اهدای تندیس به اعضای این تیم خاتمه یافت.

اشتراک گذاری :

چاپ

Comment is not allowed