مرکز مشاوره دانشجویی و مرکز کاریابی دانشگاه کاتب به منظور ارتقاء ظرفیت دانشجویان عزیز دانشگاه کاتب و مراجعین بیرونی، سمینار آموزشی را تحت عنوان «نقش ذهنیت در موفقیت تحصیلی و کاری» روز سه شنبه مورخ 24/07/1403 ساعت 2:00 الی 4:00 بعد از ظهر در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی دانشگاه کاتب برگزار نمود.
در این سمینار استاد روح الله حیدری (مربی رشد فردی و مؤسس مرکز تحقیقاتی پرورش ذهن) به ایراد سخن پرداخت. استاد حیدری پیرامون نقش ذهنیت و تفکر مثبت بر جذب موفقیت و ثروت پرداخت.
استاد حیدری در مورد نقش ذهنیت گفتند: « همه میدانند راه رسیدن به موفقیت داشتن ذهنیت درست است. باید به جهان با دید مثبت نگاه کرد، اما حقیقت دربارۀ موفقیت چیست؟ آیا تنها مثبت نگری کافی است؟ هم بله و هم خیر! تأثیر ذهنیت بر موفقیت دقیقا چگونه است؟ ذهنیت ما نحوۀ دید ما را مشخص میکند و دیدگاه ما طبیعتاً روی کارهایمان اثر میگذارد. داشتن ذهنیتی مثبت و موفق باعث به وجود آمدن عادتهای خوب میشود و در طولانی مدت برای ما موفقیت را به همراه دارد. ذهنیت مجموعهای از روشها و مفاهیمی است که درون هر فرد وجود دارد. این موارد سخن و فلسفه افراد را تشکیل میدهند، پس تنها به مثبت اندیشی مربوط نمیشود. مسئله مهم این است که داشتن یک ذهنیت عالی نحوه برخورد ما با دنیای خارج را نشان میدهد. برخی تصور میکنند موفقیت با شانس یا استعداد به دست میآید، اما در واقع جذب موفقیت چیزی نیست جز نوع واکنش ما نسبت به موقعیتهای جدید. اگر شما به بلوغ فکری کافی رسیده باشید، میدانید چگونه جستجو کنید، از تجربههای جدید استقبال کنید و از چالشها لذت ببرید. در غیر این صورت همیشه نگران شکست خوردن خواهید بود. اگر میخواهید ذهنی موفق پرورش دهید، اولین قدم فهم مفاهیم تازه بدون ترس از اشتباه کردن است. حالا که با تعریف ذهنیت آشنا شدیم بهتر است که به انواع آن بپردازیم».
«همه ما بسته به شرایط میتوانیم این ذهنیتها را داشته باشیم؛ بنابراین، شناخت انواع ذهنیت درک ما از رفتارها را پوشش میدهد.
ذهنیت ثابت: این ذهنیت به گونهای است که همه چیز را تنها ناشی از استعداد میداند. شخصی با ذهنیت ثابت شکست را نوعی محدودیت میبیند. این فلسفه هوش را به عنوان رمز موفقیت میداند.
ذهنیت ترقی: ذهنیت ترقی همانطور که از اسمش پیداست به فرآیند رشد و ترقی مربوط است، یعنی هر مشکل یا مانعی قسمتی از روند یادگیری را تشکیل میدهند. شکست در این ذهنیت به معنی مغلوب شدن نیست، بلکه درس گرفتن است.
در ذهنیت رشد و ترقی هوش پایه موفقیت شناخته شده است، ولی آن را به عنوان عامل حتمی موفقیت قبول ندارد.
افرادی که این ذهنیت را دارند معتقدند با تلاش و تمرین بیشتر کلیه مشکلات را میتوان پشت سر گذاشت. در نتیجه، داشتن ذهنیت ترقی تواناییهای شما را برای رسیدن به اهدافتان گسترش میدهد.
با این حال برای افراد با استعداد ذهنیت ثابت گزینه بهتری است، زیرا به حفظ انگیزه شان برای دستیابی به موفقیت کمک میکند. از این رو نمیتوان گفت کدام ذهنیت بهتر است، زیرا همه چیز به دید شما بستگی دارد.
اگر شما خود را فردی با استعداد میدانید، بهتر است به سراغ ذهنیت ثابت بروید. در مقابل اگر شما ذهنیت ترقی را دارید، دستاوردهای دیگری در زندگی به دست میآورید که شما را به سمت جذب موفقیت سوق میدهند».
در ختم برنامه جناب استاد حیدری به سوالات دانشجویان جواب قناعت بخش ارائه نمودند.
اشتراک گذاری :
Comment is not allowed