دیپارتمنت ادارۀ تجارت (BBA) دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه کاتب جهت دستیابی به اهداف توسعۀ پایدار در کشور وبینار علمی را تحت عنوان BBA Students and the SDGs” برگزار نمود. این وبینار به تاریخ 7 سرطان 1400 از طریق نرمافزار زوم برگزار و به صورت زنده از طریق صفحۀ فسبوک دانشگاه کاتب نیز نشر شد. بحث این وبینار روی دو هدف از اهداف توسعۀ پایدار متمرکز بود: هدف اول پایان دادن به فقر در همه اشکال آن و در همهجا، و هدف دوم پایان دادن به گرسنگی، تآمین امنیت غذایی، تغذیۀ بهتر و توسعهی کشاورزی پایدار.
این وبنیار توسط خانم عاطفه حسینی, خانم پروانه صدیقی و گردانندگی آقای حکیم صادق اجراشد.
در آغاز وبینار، خانم صدیقی در مورد توسعه پایدار صحبت نمود و آن را برآوردن نیازهای هر فرد بدون در خطر قرار دادن ظرفیت ها برای نسل آینده تعریف کرد. ایشان افزودند: «توسعۀ پایدار، پیدا کردن راههای بهتر برای انجام کارها در زمان حال و آینده است.»
در ادامه خانم صدیقی در مورد هدف اول توسعه پایدار صحبت نمود و گفت که فقر عبارت از نبود درآمد کافی برای رفع ضروریات روزمره است و علاوه کرد که دو نوع فقر وجود دارد: فقر مطلق و فقر نسبی.
متعاقبآ خانم حسینی راهکارهای ذیل را برای ریشه کن کردن فقر در کشور ارایه کرد:
1. تصویب استراتیژی از طرف متخصصان سیاسی و اجتماعی که ضمانت اجرایی داشته باشد؛
2. بسیج نیروهای امنیتی جهت ختم ناامنی؛ زیرا جنگ و ناامنی یکی از علتهای فقر در کشور میباشد؛
3. عملیسازی پلانهای آبیاری زمینهای زراعتی از طرف وزارت زراعت و سایر وزارتخانههای مربوطه؛
دربارۀ هدف دوم توسعۀ پایدار نیز خانم حسینی گفت که دست نیافتن به امنیت غذایی و تهیه نتوانستن یک وعدۀ غذایی عبارت از گرسنگی است. ایشان افزود که به دلیل انتشار ویروس کرونا، آمار گرسنگی در اطفال بیشتر شده که در جهان به 550 میلیون طفل و در افغانستان به 10هزار طفل میرسد و با رعایت پنج اصل زیر میتوان گرسنگی را در کشور پایان داد:
1. در اولویت قرار دادن کسانی که بیشترین نیازمندی را دارند؛
2. هموار ساختن زنجیرههای عرضه؛
3. کاهش اسراف مواد غذایی؛
4. استقبال از محصولات متنوع کشاورزی پایدار؛
5. در اولویت قرار دادن تغذیه کودک در هزار روز اول تولدش؛
در پایان آقای صادق به عنوان مجری وبینار آن را جمعبندی نمود و بحث خاتمه پیدا کرد.
اشتراک گذاری :
Comment is not allowed