12 Sep 2020

اجرای اولیه برنامه ظرفیت سازی دانشگاه‌ها در راستای اهداف توسعه پایدار در دانشگاه کاتب شروع شد.

شبکه راه حل های توسعه پایدار افغانستان (SDSN Afghanistan) اجرای اولیه برنامه ظرفیت سازی دانشگاه‌ها در راستای اهداف توسعه پایدار را در دانشگاه کاتب آغاز نمود. این برنامه به روز دوشنبه مورخ 3 سنبله 1399 با حضور ریاست محترم دانشگاه کاتب، معاونین محترم دانشگاه، رؤسای دانشکده‌ها، رئیس مرکز تحقیقات و آمرین دیپارتمنت‌ها شروع گردید. هدف از تطبیق این برنامه تقویت جایگاه دانشگاه‌ها و مشارکت آن‌ها در روند توسعه افغانستان با استفاده از اجندای جهانی (Global Agenda) می‌باشد که قرار است در چهار مرحله به شرح زیر اجرا گردد:
1. خودسنجی: در این مرحله قرار است برنامه‌های علمی، فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی، استراتژی‌ها و پالیسی‌های دانشگاه بر مبنای اهداف توسعه پایدار ارزیابی گردد و وضعیت فعلی دانشگاه‌ها مورد سنجش قرارگیرد.‌ همچنین دانشگاه‌ها نقش و جایگاه خود را در زمینه اهداف توسعه پایدار شناسایی می‌نمایند.
2. پلان ظرفیت سازی: در این مرحله دانشگاه‌ها با توجه وضعیت فعلی و نقش آن‌ها در دست یابی به اهداف توسعه پایدار، پلان ظرفیت سازی را تدوین نموده و بر اساس آن فعالیت خود را در زمینه اهداف توسعه پایدار شروع می نمایند.
3. کمک تخنیکی تطبیق پلان ظرفیت سازی: به منظور تطبیق هر چه بهتر پلان، شبکه راه حل‌های توسعه پایدار افغانستان (SDSN Afghanistan) دانشگاه‌ها را کمک تخنیکی می‌نماید. این کمک‌ها از طریق سازمان‌های عضو، همکاران بین المللی، شرکای کاری، نهاد‌های عضو شورای رهبری، اعضای شبکه‌ جهانی راه حل‌های توسعه پایدار(SDSN Global)، آکادمی اهداف توسعه پایدار (SDG Academy) و غیره صورت می‌گیرد.
4. ارزیابی تاثیرات برنامه: در ختم پروسه شبکه راه حل‌های توسعه پایدار افغانستان(SDSN Afghanistan) موثریت برنامه را ارزیابی می‌نماید.
برنامه ظرفیت سازی دانشگاه ها در راستای اهداف توسعه پایدار زیر نظر شورای رهبری شبکه راه حل‌های توسعه پایدار افغانستان (SDSN-Afghanistan) که توسط متخصصین ارزیابی و مدل‌سازی نتایج این شبکه با همکاری شبکه‌ جهانی راه حل‌های توسعه پایدار (SDSN Global)، دانشگاه‌ Monash و دانشگاه RMIT استرالیا تطبیق خواهد شد.
بعد از اجرای اولیه برنامه در دانشگاه کاتب، این طرح قرار است در دانشگاه‌های مرکز و ولایات در طی سه سال آینده تطبیق گردد.