6 Oct 2020

در معتبرترین دانشگاه افغانستان تحصیل نمایید

تاریخ امتحان کانکور متفرقه دانشگاه کاتب به زودی از طریق صفحات اجتماعی و سایت دانشگاه اعلان می گردد.

درباره کاتب

دانشگاه کاتب طبق معیارهای اعتباردهی آکادمیک وزارت تحصیلات عالی؛ معتبرترین دانشگاه در سطح کشور است. در حال حاضر، 3844 دانشجو در مقطع لیسانس و 366 دانشجو در مقطع ماستری در رشته‌های مختلف مشغول به تحصیل هستند. همچنان طی 12 سال گذشته بیش از 8000 دانشجو از مقاطع لیسانس و ماستری این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.

چشم انداز و ماموریت

چشم انداز: چشم انداز دانشگاه کاتب در افق 1400؛ تبدیل شدن به یک دانشگاه معتبر در سطح منطقه می­باشد.

ماموریت: دانشگاه کاتب به عنوان یک نهاد معتبر علمی تلاش می‌نماید تا با ارائه کیفیت بر تر آموزشی و پژوهشی در سطح کشور و منطقه، علاوه بر توسعه زیر بنای علمی، و تخنیکی کشور، نیاز بازار کار را تامین و زمینه گسترش متوازن تحصیلات عالی را فراهم نماید. در این راستا با استفاده از کارد علمی مختصص همکاری با نهاد‌های علمی ملی و بین المللی، بکار گیری تکنالوژی مدرن و فراهم سازی فضای مناسب تحقیقاتی با حفظ اصول علمی و اخلاقی گام بر می‌دارد. همچنین ارتقای ظرفیت علمی و مدیریتی منسوبین از اولویت‌های اصلی می‌باشد.

اهداف استراتژیک دانشگاه )

1. ایجاد و ارتقای محیط آموزشی
  2. سهم گیری ارزشمند در امور جامعه
  3. نهادینه ساختن تحقیق و پژوهش در راستای ایجاد تاثیرات اساسی بر نظام آموزشی، تصمیم گیری، یاددهی، یاد گیری و تخصصی شدن
  4. ایجاد توسعه ساختار­ها، لوایح، طرزالعمل­ها و رهنمود­ها بر اساس استاندار­های بین المللی
  5. ایجاد سبد دارایی و توسعه منابع درآمدی و حسابرسی آنها
  6. تجاری سازی علم و ارتباطات با صنعت

مزیت ها و امکانات تحصیلی

1- درصد بالای اشتغال در میان فارغ‌التحصیلان:

طی 12 سال آموزش و توانمندسابیش از 95% از این فارغ‌التحصیلان دانشگاه کاتب توانسته‌اند شغل مناسب -با دانش و مهارت‌های آموخته‌شان در دوره تحصیل- بیابند و یا مشغول به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هستند. این شاخص، نشانه‌ای از کیفیت تدریس متاسب با نیازهای بازار کار افغانستان در این دانشگاه می‌باشد.

2- کسب اعتبار ملی آکادمیک از وزارت محترم تحصیلات عالی

سند رسمی اعتبار اکادمیک به تاریخ 1398/4/16 توسط پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی سرپرست و معین علمی وزارت تحصیلات عالی به پوهنتون کاتب داده شد. پوهنتون کاتب همزمان با شروع برنامه تضمین کیفیت و اعتباردهی در وزارت تحصیلات عالی، شامل این برنامه شد و با تکمیل معیارهای تضمین کیفیت و اعتبار دهی، مراحل مختلف اعتبار دهی را موفقانه سپری نموده و به تاریخ 1398/2/3 اعتبار مکمل اکادمیک را از ریاست ارتقای کیفیت و اعتبار دهی وزارت با اخذ بالاترین نمره اعتباردهی (89.74%) در میان دانشگاه‌های افغانستان بدست آورد و به عنوان معتبرترین دانشگاه افغانستان معرفی شد.

3- امضای تفاهمنامه‌های آکادمیک

دانشگاه کاتب تفاهم‌نامه‌های ارزشمندی با دانشگاه‌ها، ادارات دولتی، مراکز آموزشی، فرهنگی و تحقیقاتی داخلی و خارجی  در راستای ارتقای سطح علمی اساتید و دانشجویان، استفاده از دانش، تجربه و امکانات ایشان امضا نموده است. این تفاهم‌نامه‌ها فرصت‌های خوبی را برای رشد و توسعه دانشگاه کاتب فراهم کرده است. به طور کلی تمرکز این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه‌های ذیل است؛

–    فرصت‌های تحصیلی برای ارتقای دانش و ظرفیت اساتید دانشگاه

–    استفاده از ظرفیت‌های علمی، تحقیقاتی و اعضای کادر علمی

–    فراهم‌سازی فرصت‌های مطالعاتی

–    آموزش و تربیت نیروهای انسانی برای ادارات و وزارت‌خانه‌های دولتی

–    فراهم سازی دوره‌های کارآموزی برای دانشجویان

–    اجرای مشترک برنامه‌ها و رویدادهای علمی مانند کنفرانس‌ها، کنگره‌ها و…

–    تبادله فرهنگی، تجربیات مدیریتی و تدریسی، تجربه‌های علمی، تجهیزات و مواد علمی- آموزشی

–    آموزش از راه دور

–   تبادله دانشجو

4- تحقیق و پژوهش

مدیریت تحقیقات علمی دانشگاه کاتب در راستای تبدیل شدن به دانشگاه تحقیق محور در سال 1388 ایجاد شد که اولین فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد را در سال 1389 توسط این مدیریت منتشر شد.

مدیریت تحقیقات علمی دانشگاه کاتب با توجه به ضرورت، اهمیت و گسترش حیطه فعالیت آن در سال 1397 به ریاست  تحقیقات علمی ارتقاء نمود که نشر بیش از 30 جلد کتاب توسط اساتید دانشگاه کاتب، نشر 13 شماره از فصلنامه علمی-پژوهشی و نشر 22 مقاله بین‌المللی ISI در ژورنال‌های بین‌المللی طی چند سال اخیر از جمله دستاورد‌های مثبت و خوب مرکز تحقیقات علمی به شمار می‌آید.

5- برنامه های فوق کریکولم برای ارتقای ظرفیت محصلان

دانشگاه کاتب به منظور ارتقای ظرفیت محصلان در حوزه کارکردهای خارج از کریکولم (بخش‌های ورزشی، هنر، زبان خارجی، کمپیوتر و…)، توانمندسازی محصلان از طریق افزایش دانش و مهارت، همکاری در زمینه کاریابی، افزایش سطح نشات و شادابی و ارتقای سطح آگاهی محصلان، مرکز رشد محصلان را برای اولین بار در میان دانشگاه‌های خصوصی افغانستان، در سال 1393 ایجاد نمود.

این مرکز بصورت سالانه، بیش از 100 برنامه‌ی مختلف ورزشی، سمینارهای علمی، توانمندسازی و کاریابی برای محصلان دانشگاه کاتب برگزار می‎‌نماید.

6- حمایت از جامعه؛ کلینیک حقوقی کاتب

کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب با هدف آموزش مسایل حقوقی برای جامعه، برگزاری دوره‌های آموزشی وکالت برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته حقوق و در اختیارگذاشتن وکیل مدافع (بصورت رایگان) برای افراد نیازمند جامعه در سال 1397 تاسیس شد.

کلینیک حقوقی از آغاز فعالیت تا کنون به 51 نفر در قضایای مختلف، خدمات حقوقی ارائه کرده است:

• 35 مورد قضیه فامیلی
  • 9 مورد قضیه مدنی
  • 6 مورد قضیه جزایی

کلینیک حقوقی کاتب از آغاز فعالیت تا کنون به 20 دانشجو و فارغ‌التحصیل رشته حقوق، آموزش‌های وکالت ارائه کرده است.

معرفی رشته ها

لیسانس

رشته‌های تحصیلی هزینه تحصیل بر اساس 18 کریدت در

شعبه مرکزی