1 Jun 2021

مرکز صلح دانشگاه کاتب افتتاح شد.

امروز، 10 جوزای 1400، مرکز صلح دانشگاه کاتب به همکاری انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در افغانستان، در دانشگاه کاتب افتتاح شد.
در این برنامه، آقای علی‌احمد یوسفی رئیس دانشگاه کاتب، آقای محمد احسان ضیا، رئیس انستیتوت صلح ایالات متحد آمریکا در افغانستان، دکتر محمد موسی جعفری، معاون علمی دانشگاه کاتب، خانم شگوفه روحانی، استادان و دانشجویان دانشگاه کاتب حضور داشتند.

پس از آغاز برنامه، خانم شگوفه روحانی، هماهنگ‌کننده‌ی مرکز صلح دانشگاه کاتب و انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در افغانستان، به اهمیت و ضرورتِ حضور زنان در مذاکرات صلح افغانستان پرداخت. خانم روحانی گفت: «زنان در واقع ستون جامعه محسوب می‌شوند»، «وقتی‌که عزت یک زن تحقیر شود، به این معنا است‌که کل جامعه تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد». به باور خانم روحانی، عدم حضور زنان در مذاکرات صلح افغانستان، یک تحقیر است؛ طوری‌که در ادامه می‌گوید: «متاسفانه بیش از سه دهه است‌که ما داریم در کشور خودمان در مورد صلح، برابری و حقوق زنان صحبت می‌کنیم؛ اما هم‌چنان زنان ما برای رسیدن به میز مذاکره‌ی ‌صلح در حال تلاش استند». خانم روحانی در اخیر سخنان خود، از دختران و پسران جوان می‌خواهد در برگزاری مرکز صلح دانشگاه کاتب، مشارکت فعال داشته‌باشند؛ زیرا آن‌ها «پدران» و «مادران» «نسل آینده»‌اند و می‌توانند فرزندان سالم وصلح‌دوست تقدیم جامعه کنند.
آقای علی‌احمد یوسفی، رییس دانشگاه کاتب، ایجاد مرکز صلح دانشگاه کاتب را نخستین قدم عملیِ دانشگاه کاتب با همکاری انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در راستای رسیدن به صلح یاد کرد. به گفته‌ی آقای یوسفی، مرکز صلح دانشگاه کاتب با برگزاری برنامه‌های آموزشی همایش‌ها، به دانش‌جویان و از طریق آن‌ها به مردم در مورد صلح آگاهی‌دهی کنند. آقای یوسفی، نقش نهادهای اکادمیک را در گفتمان صلح و حل منازعه‌ی افغانستان «بسیار کم‌رنگ» گفت. ایشان، ایجاد مرکزهایی مثل مرکز صلح دانشگاه کاتب را راهی برای شروع مجدد مشارکت نهادهای اکادمیک در گفتمان‌های صلح می‌داند. به گفته‌ی آقای یوسفی، منازعه‌ی افغانستان نیاز دارد که بازتعریف شود. بازتعریف منازعه‌ی افغانستان، ملزم تحقیق اکادمیک است‌که از نهادهای علمی مثل دانشگاه‌ها برمی‌آید. آقای یوسفی می‌گوید: «تحقیق و تحلیل اکادمیک نشان خواهد داد که جنگ افغانستان از کجا سرچشمه می‌گیرد».

در ادامه، آقای محمد احسان ضیا، رییس انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در افغانستان، از همکاری دوامدار این انستیتوت با دانشگاه کاتب گفت. آقای ضیا، پس از معرفی انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا، به ترویج فرهنگ عدم خشونت تاکید کرد. به گفته‌ی آقای ضیا، در دانشگاه‌ها باید مطالعات صلح تدریس شود تا دانشجویان و نسل جوان تشویق شوند که روایتی نو برای پیشرفت افغانستان داشته‌باشند.
‌در اخیر، دکتر محمد موسی جعفری، معاون علمی تدریسی دانشگاه کاتب، مرکز صلح دانشگاه کاتب را به‌عنوان یک ارزش یاد کرد و در مورد برنامه‌های حل منازعه و اعمار صلح گفت که در دانشگاه کاتب به‌شکل نظام‌مند به پیش برده می‌شوند.
پس از سخنان آقای جعفری، مرکز صلح دانشگاه کاتب به‌طور رسمی توسط آقای علی‌احمد یوسفی، رییس دانشگاه کاتب و آقای محمد احسان ضیا، رییس انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در افغانستان افتتاح شد.