17 May 2021

مقاله‌ی علمی و پژوهشی داکتر محمد یاسر ایثار در ژورنال بین‌المللی نشر شد.

مقاله‌ی علمی و پژوهشی داکتر محمد یاسر ایثار کادر پژوهشی مرکز تحقیقات علمی دانشگاه کاتب تحت عنوان

“Effect of Sunlight on SARS-CoV-2: Enlightening or lighting?”

در ژورنال بین‌المللی “Canadian Journal of Medicine” از انتشارات معتبر ELSEVIER از آدرس دانشگاه کاتب نشر شد.

چکیده مقاله:

در مراحل اولیه بیماری همه‌گیر کرونا ، بسیاری از محققان مداخلات غیر دارویی را برای محدود کردن انتقال سندرم حاد تنفسی حاد کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) ، از جمله نور خورشید بررسی کرده اند. در مورد کمبود داروهای مؤثر برای SARS-CoV-2، جامعه علمی برای ارزیابی اثرات ویژگی‌های فیزیکی نور خورشید مانند تابش الکترومغناطیسی و انرژی حرارتی بر روی سویه‌های ویروسی تلاش می کند. نور خورشید توجه قابل توجهی از جمله ذکر بدنام در کاخ سفید را به خود جلب کرد. از آن زمان، درباره تحقیقات بیشتر در مورد تأثیر نور خورشید بر SARS-CoV-2 اطلاعات کمی شناخته شده است. شواهد موجود بر روی طول موج های میکروب کش ماورای بنفش (UV) و تحریک تولید ویتامین D متمرکز است. اشعه ماورا بنفش انواع B و C دارای ظرفیت میکروب کشی بالایی هستند اما به دلیل تأثیر مضر روی گونه‌های زنده توسط جو مسدود می‌شوند. تابش اشعه ماورای بنفش نوع A که به سطح زمین می‌رسد، دارای توانایی میکروب کشی بسیار کمتری است. سهم ویتامین D در پاسخ ایمنی در برابر ویروس کرونا هنوز بحث نشده است. با تأثیر سومین شیوع بیماری همه گیر در بیشتر کشورهای جهان، درک تأثیر نور خورشید بر ویروس کرونا می‌تواند به مقامات بهداشت عمومی کمک کند تا برنامه‌های عملیاتی خود را طراحی کنند. در عین حال، افشای این موضوع به تخریب اسطوره‌های عامه پسند از زمان شیوع همه‌گیر کمک می‌کند و مرز مشخصی راجع به سواد سلامت و اطلاعات غلط ترسیم می‌کند.

علاقه‌مندان می‌توانند این مقاله از این لینک دریافت نمایند: