14 Jul 2021

نشر صد و پنجمین مقاله‌ی علمی از آدرس دانشگاه کاتب!

مرکز تحقیقات علمی دانشگاه کاتب در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار (هدف سوم: اطمینان از زندگی سالم و توسعه‌ی رفاه پایدار برای همگان در هر گروه سنی) مقاله علمی و پژوهشی (Original Article) استاد رضا فهیمی کادر پژوهشی مرکز تحقیقات طبی دانشگاه کاتب تحت عنوان

“Integrated Genomic Analysis Highlights the Impaired PI3K-Akt Signaling Pathway in Alzheimer’s Disease”

را در ژورنال ISI و معتبر “Biointerface Research in Applied Chemistry” با ضریب تاثیر ۲ از آدرس دانشگاه کاتب نشر کرد.

خلاصه‌ی مقاله به شرح زیر می‌باشد:

تجزیه و تحلیل ژنومی یکپارچه مسیر سیگنالینگ PI3K-Akt در بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر(AD)، علت اصلی زوال عقل، با وجود پیشرفت های زیادی که در دانش ما در مورد پاتوژنز AD وجود دارد، مکانیسم‌های اساسی به خوبی درک نشده اند و غیرقابل درمان باقی ماند. تجزیه و تحلیل ترانسکریپشن ژنی، کارآیی در بررسی این مکانیسم نشان داده است. با این حال، داده‌ها با سرعتی بالاتر از تفسیر تولید می‌شوند و تقریباً متناقض هستند. بنابراین ما این متا آنالیز را برای استخراج دانش جدید از داده‌های موجود و یافتن مکانیسم‌های موجود در AD انجام دادیم. پنج مجموعه‌ی داده transcriptomics قشر گیجگاهی از 187 بیمار AD و 167 شاهد سالم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل ما نشان داد که مسیر سیگنالینگ PI3K-Akt به طور قابل توجهی در مغز بیمار AD مختل شده و در میان تمام داده‌ها مشترک بود. علاوه بر این، miRها، ژن‌های درگیر در مسیر سیگنالینگ PI3K-Akt را هدف قرار دادند. در نتیجه، نتایج ما مسیر سیگنالینگ PI3K-Akt را در AD برجسته می‌کند و miRهای مرتبط را به‌عنوان اهداف بالقوه برای درمان زودرس و تشخیص AD پیشنهاد می‌کند.

علاقه‌مندان می‌توانند مقاله را از این لینک دانلود نمایند.